Djurhållning och miljön

"Slopa filébeteendet"

2018-07-19 08:15 #0 av: Gronstedt

... uppmanar tydligen COOP sina kunder. Igår när jag var på det lokala COOP:et fanns det ingenting annat än de allra snordyraste styckningsdetaljerna i hyllorna, plus några duktigt prissatta grytbitar och lite färs. Och det var ingen brist på danskt, tyskt och sydamerikanskt kött heller. Det enda som var annorlunda  var att det fanns lite mer nötlever än vanligt. 

Så är det bara kunderna som ägnar sig åt "filébeteende"? 

Anmäl
2018-07-19 08:33 #1 av: Åsa S

De vanliga svenska matkedjorna har bara vissa styckningsdetaljer och det är urtråkigt att gå och handla mat där men jag tror att de tror att folk bara vet hur man tillagar kycklingbröst, fileer och köttfärs. Jag brukar åka till matvärlden ibland när jag är less på detta och jag kan köpa olika lammdetaljer, fårkött, 3-4kg kötthönor mm. det finns även udda saker som fårhuvuden och liknande men de köper jag inte, det finns både svenskt och utländskt kött att köpa. Det brukar vara fullt av folk hos matvärlden och det är ju lika stort som willys som ligger bredvid förhoppningsvis dyker det upp liknande stora matbutiker på många ställen i Sverige där man erbjuder kött från hela djuret.

Anmäl
2018-07-19 09:19 #2 av: Gronstedt

Nä, jag vet knappt när jag såg ens lår och bog i butikerna, för att inte tala om bringa eller lägg. Blir allt sådant färs och grytbitar? Men högrev tycks det ha gått trend i ihop med pulled beef-hysterin ...

Anmäl
2018-07-19 10:45 #3 av: Cragan

så är inte bara jag som tycker att utbuden i affärer på kött sidan blivit sämre 

är ju nästan som att dom bara tar 1/3 av djuren o resten går till färs och till hund/katt foderAnmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.