Etik och moral

Bekant gris

2018-07-04 11:16 #0 av: Gronstedt

Jag har turen att ha en bekant som föder upp grisar, och nu blir det äntligen en halva över till mig. Det känns skönt att veta att grisen på bordet har legat på rygg under ett träd och blivit kliad på magen i sitt liv Ler. Och att den slaktats på ett lokalt, småskaligt slakteri, där den möjligen blivit förvirrad och ängslig, men inte blivit misshandlad eller plågad eller fått vänta i närheten av slaktlokalen. Det kunde vara ännu bättre, men detta är ändå bra.

Anmäl
2018-08-15 00:41 #1 av: Travis D

Samma här vi köper kött av våran stallägare då hon slaktar och föder upp bl.a grisar Ler Det är en lättnad att veta att dom fått mycket kärlek och gått och bökat i en stor hagen med massa mat och vänner. Och att deras sista minnen är att dom går ut ur hagen och får äta en sista måltid (sista minnet är att dom gör det dom gillar mest) Hjärta

Anmäl
2018-09-23 23:19 #2 av: Daltorpet

Jag slaktar och äter mina egna grisar, det känns som du säger helt underbart att veta att djuren haft det bra. Men också så smakar köttet bättre så pluspoäng där också.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.