Artiklar

Cragans dietära val

2013-05-05 23:39 #0 av: Cragan

Del tre i artikelserien om matvanor: lite om min diet hur jag blev o hålla den o framtida mål

jag ska väll berätta om min diet 

jag äter kött och andra animaliska produkter och nästan inga vegetabilier utöver potatis.

blev o gå mer o mer mot en carnevorisk diet som ung då grönsak efter grönsak blev oätlig för mig lukten smaken och konsistens gjorde o gör i många fall mig fysiskt illamående och ger mig kväljningar,

sista gröna jag kan komma ihåg att jag sluta med var spenat som jag trök i mig trotts smak o doft för jag ville bli stark som Karl-Alfred var 5-6år gammal när jag klura ut att det var lögn att man blev så stark av spenat o då sluta jag tvärt med spenaten

o nu så går jag tyvärr ofta efter priset på min mat då ekonomin inte tillåter mig att köpa det köttet jag vill.

framtida mål för mig 

behöver få in mer fibrer i min mat och skulle även vilja få tag på kött från glada djur vilket jag har på börjat arbete för med höns hållning för eget behov framtida djur jag skulle vilja ha är bin, får och kaniner kor skulle vara trevligt o vara själv försörjande med också men har svårt o se hur jag skulle kunna få till det med sådana men med lite tur i livets lotteri så kanske man hittar sig en gammal bondgård och kan bli helt självförsörjande på maten

hur folk ser på min diet inte många som verkar kunna förstå att jag inte kan få i mig vegetabilier o ska bjuda på mat där dom försöker smussla in lök svamp o sånt som enligt dem inte smakar nått o ja som dom flesta vet det man inte tycker om det känner man smaken på fort, så hur dom kan få ihop det med att jag inte ska märka av en lökbit när den dansar runt i munnen på mig o försöker locka upp maginnehållet o bli med på dansen, eller ännu hellre svamp som sätter sin smak i allt som varit nära den ens.   fast människor verkar ha svårt för det med det som inte stämmer överens med deras egna normer.   

skulle inte försöka få någon att gå på min diet heller då jag är övertygad om att blandkost är det bästa trotts att jag själv inte kan äta det. när jag bjuder på mat så finns för det mesta en grönsallad för dem som vill ha  skulle jag någonsin få hit en som endast äter vegetabilier och ej animalier skulle jag nog få utöka grönsalladen men är alltid kul o lära sig nya maträtter att tillredaAnmäl
2013-05-09 12:09 #1 av: VildaVittra

Tack för intressant läsning. Tummen upp

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-05-10 21:20 #2 av: Wony

Intressant läsning, och skönt att se någon annans sida av myntet än det man så ofta hör, att om man inte gillar grönt så har man bara inte hittat rätt recept osv.

Själv har jag avskytt svamp sedan barnsben, och kan bara äta det under tvång, och med så mycket chili att maten inte smakar något alls. Så jag kan förstå känslan!


Anmäl
2013-05-10 22:14 #3 av: enbartmalin

Jag har tyvärr väldigt dåligt förståelse för detta.
Jag respekterar det, men kan inte förstå det.

Anmäl
2013-05-10 22:23 #4 av: Cragan

#1 tackar

#2 rätt recept kan göra mycket men på det man verkligen inte kan äta så hjälper det inte :)

#3 tackar  Anmäl
2013-05-10 22:41 #5 av: [Mustangcab]

Min far och en av mina bröder avskyr svamp. Själv älskar jag det. Smaken är som baken...

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-05-10 23:17 #6 av: gulzebra

Måste få skriva under på svamp, såååå vidrigt!

Har full förståelse för att det kan strula med vegetabilier. Jag är lite likadan där, har skitsvårt för bla konsistenser. Ffa tillagade grönsaker är vidriga, morötter som är mjuka är ju rent motbjudande. Enda undantaget är typ pizza som helst ska ha röd paprika på, och så grönsakssoppa med mestadels kål - morötter och sånt ska ätas färskt. Färska grönsaker i sig går däremot finfint, det är just tillagningen jag inte kan med, mycket för konsistenserna. För min del ligger dock en diagnos bakom mina problem med mat, är det samma sak för dig eller råkade det bara bli så? :)

"Thinking outside the box is for smart people. The box is for you"
DeviantArt | Instagram

Anmäl
2013-05-10 23:36 #7 av: Cragan

#6 jo har en diagnos där det vanligt med mat bekymmer bland de med diagnosen Anmäl
2013-05-11 00:11 #8 av: gulzebra

#7: Där ser man! Välkommen till klubben då :)
//Aspergare

"Thinking outside the box is for smart people. The box is for you"
DeviantArt | Instagram

Anmäl
2013-05-11 01:29 #9 av: Cragan

#8 tackar samma diagnos på mig med en skvätt addAnmäl
2013-05-11 01:37 #10 av: gulzebra

Ser man på, ser man på! :)

"Thinking outside the box is for smart people. The box is for you"
DeviantArt | Instagram

Anmäl
2013-05-13 18:39 #11 av: Gronstedt

Ja, vissa konsistenser kan orsaka mig omedelbara kaskadkräkningar ... fast det enda jag numera inte kan behärska till bara kväljningar är det där vidriga tjocka bukskinnet på vissa plattfiskar. Att vissa smaker kan få den verkan har jag full förståelse för, liksom vissa utseenden. Och om det sedan blir en kombination ... urrrrk!

Anmäl
2013-08-11 10:46 #12 av: [Emma--]

Blir det mycket tillskott för att få i sig allt man behöver när kosten blir så begränsad? 

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.