Övrigt

Svegan som nyårslöfte?

2015-12-04 10:05 #0 av: VildaVittra

En svegan är en person som alltid äter svenskt kött och främst svenska råvaror, man får dock äta sådant vi inte kan producera i Sverige, men då i rimlig mängd, så ingen "avokado" varje dag, utan de sparar man till festliga tillfällen. 

Skulle du kunna tänka dig att bli svegan? Eller du kanske redan är det?

Jag är svegan, och har varit det långt innan jag hörde begreppet. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-12-06 13:37 #1 av: Wellcraft

Är absolut svegan. Tråkigt bara att ordet är väldigt likt vegan.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2015-12-06 13:58 #2 av: VildaVittra

Haha. Nu är ju inte alla veganer "tokiga" om jag får citera min veganvän, men jag förstår vad du menar. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-12-06 14:49 #3 av: Wellcraft

Tänkte mer på att, om jag använder ordet svegan, så känns det som en hel del veganer kommer starta upplopp Galen

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2015-12-07 10:55 #4 av: Vanja

Jag har nog isåfall varit svegan länge. 
Är detta begrepp nytt?  Jag har aldrig hört de förut. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2015-12-08 12:17 #5 av: Taxelina1

Ordet "Svegan" blev nog till lite som en protest mot veganerna, har jag en känsla av. Det finns en Svegan grupp på facebook, där jag själv är med. 

Anmäl
2015-12-10 17:05 #6 av: trollslända

Hade inte hört uttrycket, trodde svegan betydde en svensk vegan. Var det första jag tänkte på iaf. Jag äter till 99% svenskt kött men visst händer det att en och annan tysk korv slunkit ner.

Anmäl
2015-12-10 20:08 #7 av: tlover

Jag vet inte om jag kan kallas svegan, äter tex ris ganska ofta och det är ju inte så svenskt, men jag har som mål att äta svenskt över 90% i slutändan då gårdsproduktionen verkligen kommit igång.

Anmäl
2015-12-10 20:18 #8 av: VildaVittra

#7 Har man allergier så har man ett "fritt pass" när det gäller sånt. Som om jag ska få i mig några färska grönsaker under vinterhalvåret förutom kål och lök, så måste jag köpa något importerat, men jag äter ju inte kilovis av det, utan använder mest konserverade/frysta grönsaker. Samma sak är det ju med dig och gluten. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-12-10 20:22 #9 av: tlover

#8 Fast jag har ju egentligen inget att skylla på till maten då vi odlar potatis själv till och med, mjölmix är väl annars däremot.

Anmäl
2015-12-10 20:24 #10 av: VildaVittra

#9 Men man kan ju inte äta potatis hela tiden, det skulle ju bli rejält tradigt. Matkorn går ju bort för dig, det är ju annars "svenskt ris". 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-12-21 13:30 #11 av: nypisnina

Å, då är jag det till stor del, det är la för bananer ibland då som jag viker av för, men det är inte varje vecka. Jag försöker även äta närproducerat kött och vet jag inte var djuret kommer ifrån så väljer jag hellre vegetariskt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.