Artiklar

Larver, går dom att äta?

2013-05-14 22:43 #0 av: Cragan

ett litet experiment på mig själv

Har länge viljat prova på larver bara för att se hur dom smakar så bestämde mig för att köpa ett par o prova  blev Cheddar smak Mexikansk smak och BBQ smak från http://extremefood.se/default.asp?show=1&varuid=&lid=5&ulid=22&uulid=34

när jag fick hem dem så vart man ju lite fundersam på hur man skulle kunna få i sig en endaste av dem dock, så lät dem ligga och samlade mod för att prova på. 
och en dag hade man syskon barnen på besök och behövde åka hemifrån en sväng  när man sen kom hem så fick jag vet att syskon barnen hade öppnat alla 3 förpackningarna och provat på.
med blandad förtjusning så då var det dags för mig att prova så plockade fram en chedar larv o kasta in i munnen o tuggade till va lite krispigt och en mild cheddar smak men den övergick ganska snart i en nöt smak tycke det påminde om hasselnöt. bbq testades här näst helt ok den med och mexikansk testades sist och den var ingen hit för mig kryddningen passade helt enkelt inte med nötsmaken från larven.

hur larver är för att ersätta kött med vet jag dock inte riktigt då dom jag prova var torkade, men i det formatet skulle dom lätt kunna ersätta godis iaf. och har man tillgång till ungar så kan man även få dra på smile banden när dom äter som minst syster dottern som säger pip pip och kastar in en ny larv i munnen

men har kvar att testa syrsorna som stället jag köpte larverna på säljer sen ska man väll bli ännu mer avancerad o försöka få tag på färska larver och testa och gissar på att dom är lite matigare 

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2013-05-14 23:37 #1 av: gulzebra

Som ett mellansteg kan tipsas om klubbor, finns vad jag sett med larver, gräshoppor och skorpioner i. Nu är det här måååånga år sen men jag provade iaf när jag var liten (larver och gräshoppor var det då, skorpioner fanns inte på den tiden vad jag vet), och det var mer färskt än torkat. Ingen delikatess men smakade inte illa heller! Skrattar

Är personligen lite tveksam till ev lidande hos de här djuren dock. Hur avlivar man en larv liksom? :P

"Thinking outside the box is for smart people. The box is for you"
DeviantArt | Instagram

Anmäl
2013-05-14 23:41 #2 av: Cragan

#1 tänkte inte på klubborna  

med en väldigt liten bultpistol :P  

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2013-05-14 23:44 #3 av: VildaVittra

#1 Ett sätt skulle ju vara att kyla ner dom innan tillagning så de är i dvala, som man kan göra på kräftor.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-05-14 23:53 #4 av: gulzebra

#2: Du får göra det och prova vetja ;) Vill minnas att krypen var rätt köttiga i konsistensen i de. Men jag kan ha fel också, många år sen som sagt :P

Now THAT'S a slakt jag skulle vilja se! Skrattar På visst avstånd då. Köpte zophobas till mina finkar förr, men de är ju skitläskiga, vågade aldrig ge de till finkarna av rädsla för att bli biten Oskyldig

#3: Ah, justja! Hade helt glömt den metoden. Ändå är det ju precis så man gör med snäckor som jag hållit på med en del förr om åren, fast då med en tur vidare till frysen efter att ha kylts ^^

"Thinking outside the box is for smart people. The box is for you"
DeviantArt | Instagram

Anmäl
2013-05-15 07:33 #5 av: Gronstedt

#0: Åh, jag får försöka komma mig för att beställa sådana! Jag vill ju gärna prova, men misstänker att jag inte kommer att ha lätt att sätta tänderna i dem. Jag skulle önska att det fanns "larvfärs" att köpa, så det inte behövde se så "larvigt" ut. Mesigt, jag vet, men inpräglad avsmak är svårt att stå emot ...

Anmäl
2013-05-15 08:40 #6 av: Gronstedt

Ha, såg nu att de har en butik i en ort nära mig - får ta mig dit om jag åker till bys igen.

Anmäl
2013-05-15 13:57 #7 av: Cragan

#5 lycka till första steget är ju att köpa dem för o sen ladda mod o prova på dem 

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2013-05-27 08:55 #8 av: Gronstedt

Jaha, då har jag provat. Både larver och syrsor. Jag kan bara hålla med mannen i affären, som på frågan vad de smakade lakoniskt svarade "Torrt!".

Med priser på mellan 9523 och 14285 SEK per kilogram lär det dock inte bli stapelföda i första taget! Men nu vet jag i alla fall att jag kan äta det utan att få kväljningar, så när det kommer "larvfärsbiffar" i affären så ska jag med förtjusning ladda frysen full.

Anmäl
2013-05-27 15:35 #9 av: VildaVittra

#8 Vad kul. Det var ett ganska mastigt kilopris.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-06-10 19:18 #10 av: Alenzi

Det kan väl inte vara så svårt att odla det där äckelpäcklet själv? Kan nog göras billigt. 

Anmäl
2013-06-11 21:01 #11 av: dynamitella

Mjölmaskar är riktigt enkla att odla hemma. Jag odlar själv till mina reptiler. Man kan nog framgångsrikt odla fram ett tusental i månaden om man så önskar. Alldeles gratis.

Daniella Alexandersson - Geckouppfödare https://www.facebook.com/DynamiteGeckos

Anmäl
2013-06-11 21:03 #12 av: Alenzi

#11 Du kan bli snuskigt rik på det där ju, gör färs på dem och sälj för 9000 kr / kg ;D

Anmäl
2013-06-11 21:04 #13 av: dynamitella

#12

Hahaha. Underbart.

Daniella Alexandersson - Geckouppfödare https://www.facebook.com/DynamiteGeckos

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.